דף הבית » כל הכתבות » קולינריה » מתכונים » בדרך אל הכפר: איך מכינים בקלות עוגת כפר דרדסים?

בדרך אל הכפר: איך מכינים בקלות עוגת כפר דרדסים?

היצורים הקטנים, המשעשעים והחמודים שחזרו אל המרקע (כל בוקר, ב- 7:00 בערוץ 1) שבו לחלוטין את ליבו של הקטן. והקטן שלי, מתלהב ונאמן הכריז על שנת הדרסדסים. הטירוף האמיתי התחיל כשיצאו גלידות הדרדסים של נסטלה ובכל אריזה בובה קטנה של דרדס אחר. האוסף שנאגר לא מבייש אוספים מכובדים ביותר…

בפורים, איך לא, דרש הקטן להתחפש לדרדסבא. ימים הסתובבתי בין החנויות עד שמצאנו את התחפושת המיוחדת.

וכשהגיע תאריך יום ההולדת בגן, הדרישה לעוגה בצורת הכפר של דרדסים, הייתה כמעט בלתי נמנעת.

אני מודה שעד היום לא ממש התעסקתי עם בצק סוכר. אף פעם לא ממש אהבתי פלסטלינה ואני גם לא ממש מוצלחת בזה, אז בלילות חיפשתי השראות באינטרנט ולבסוף, בדיוק כמו שאני אוהבת, חיברתי אחד ועוד אחד, אזרתי אומץ להתעסקות כלילה בבצק סוכר והצלחתי לממש לקטן את הפנטזיה. עוגת הכפר של דרדסים, עם כל הדרדסים (חוץ מדרדסית שפשוט ממנאת להגיע בארטיקים).

וככה עשיתי את זה, שלב אחרי שלב:

שלב ראשון, כיומיים לפני יום ההולדת: הפטריות

מצרכים: 
בצק סוכר לבן
בצק סוכר אדום
סוכריות עוגה לבנות

ההכנה:
– מבצק הסוכר הלבן מגלגלים גלילים (ממש כמו פלסטלינה), לא צרים מידי. בעזרת הידיים משטחים מעט את החלק התחתון, כך שהוא מהווה בסיס רחב יותר.
– מבצק הסוכר האדום מגלגלים כדורים ומשטחים אותם טיפה תוך קימור, בעזרת הידיים.
– טובלים קיסם אוזניים בקערית מים ומרטיבים באמצעותו את פנים הפטריה. מצמידים את החלק האדום על הלבן.
– בעזרת קיסמי שיניים מנקדים את ראש הפטריה ולתוך כל חור קטן מכניסים סוכריות עוגה לבנות. נשמע מסובך? ממש לא! רק דורש טיפה סלבנות…
מאחסנים בקופסת פלסטיק סגורה, באחד מארונות המטבח (חשוך ויבש).

שלב שני: העצים

המצרכים:
בצק סוכר ירוק
מקופלת/ופלים מצופים או כל עוגיית שוקולד מאורכת לבחירתכם.
עדשים צבעוניות

ההכנה:
– לוקחים ביד את "הגזע" הנבחר מבצק הסוכר (אני גיוונתי ועשיתי כל גזע ממשהו אחר, אבל המקופלת הכי מגניבה בעיניי), קורצים חתיכה ומשטחים אותה ביד כמו פיתה.
– כורכים את "הפיתה" סביב העץ ומשחקים עם הצורות. הצורה הקלה ביותר היא עיגול, אבל אפשר לגמרי ללחוץ טיפה על הקצוות לקבלת מראה "תפוזי".
– נועצים עדשים על הבצק הירוק ומניחים בקופסה ביחד עם הפטריות.

שלב שלישי, הלילה שלפני יום ההולדת: אפיית העוגה וההרכבה

מצרכים לעוגה:
**אני הכנתי עוגת שוקולד פשוטה שילדים אוהבים, אבל אפשר כל עוגה ספוגית אחרת. הכמויות הן לעוגה בתבנית ענקית, אפשר לחצות אותם לקבלת עוגה סטנדרטית.
3 כוסות קמח
2.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס שוקולית
2 סוכר וניל
2 אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כוסות מים
כוס שמן
מעט תמצית וניל
1/2 כוס יין
6 ביצים

ההכנה:
– מערבבים הכל יחד, קודם היבשים לבד ואז מוסיפים את הרטובים, ומכניסים לתנור כחצי שעה בחום של 160 מעלות (העוגה צריכה להיות קפיצית למגע ולא יבשה מידי).
– כדי ליצור הר, השתמשתי במעט בלילה של העוגה בתבנית קולגהוף קטנה.

– כשהעוגות מוכנות, ממיסים במיקרו 100 גרם חמאה עם כ-200 גרם שוקולד מריר (תלוי בסמיכות שאתם רוצים).
– מניחים את ההר על העוגה ומצפים הכל בשוקולד, בעודה חמה.
– מניחים להצטנן.

בינתיים מכינים את הדשא:
– מערבבים יחד בקערה קוקוס וצבע מאכל ירוק.

– כשהעוגה מצטננת מעט מסמנים בעזרת קיסם שיניים שביל כפול, מההר כלפי מטה, ממלאים אותו בסוכריות כחולות לעוגה (ליצירת הנהר) ומפזרים על כל שאר העוגה את הקוקוס הירוק (את ההר אני לא כיסיתי, אבל זה לשיקולכם).

השלב הבא: סידור העוגה

– מניחים את הפטריות והעצים ברחבי הכפר – איפה שמתחשק…

– בין הפטריות והעצים הנחתי את הדרדסים המתוקים (הבובות מהארטיקים, זוכרים?)
– כדי ליצור שביל השתמשתי בשוקולדים בצורת אבנים (קונים במשקל).

נכון שזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע??

כשהקטן ראה את העוגה בבוקר הוא כמעט התעלף, הילדים בגן לא זזו ממנה וכל רגע גילו בה נתבך נוסף. עבודתי הסתיימה בהצלחה (בעיניי לפחות). הקטן מרוצה ואני מחכה לראות מה יהיה הטרנד הבא…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top