דף הבית » כל הכתבות » כושר וספורט » הטרנדים והמגמות בתחום הכושר לשנת 2021: אימונים מקוונים במקום הראשון!

הטרנדים והמגמות בתחום הכושר לשנת 2021: אימונים מקוונים במקום הראשון!

תמונה: Merry Christmas, Pixabay

המכללה האמריקאית לרפואת ספורט (ACSM) פרסמה היום, יום ג' 29.12.20, את התחזית השנתית שלה למגמות הכושר העולמיות שיככבו בשנה הקרובה (2021). וכן, השפעות הקורונה ללא ספק ניכרות גם בתחום הזה!

כמידי שנה ב-15 השנים האחרונות, רגע לפני שמסתיימת לה השנה הנוכחית, מפרסמת המכללה האמריקאית לרפואת ספורט (ACSM) את התחזית שלה למגמות הכושר שייכבו בשנה הנכנסת – תחזית, שבדומה להשלכות ההכרזה של פנטון על צבע השנה, משפיעה רבות על מה שיקרה בתחום הכושר.

בדומה לתחומים רבים אחרים, גם כשמסתכלים על תחזית מגמות הכושר לשנת 2021 של ACSM, אי אפשר להתעלם מההשפעות הישירות והעקיפות של הקורונה על ענף הכושר: הסגירה של חדרי הכושר, מגבלת המרחק, מגבלות ההתקהלות וכדומה. כל אלו הובילו לכך שמיליוני אנשים בכל רחבי העולם נאלצו לשנות את שגרת האימונים שלהם ולמצוא דרכים אחרות לשמור על כושר במסגרת המגבלות.

הצורך הזה גרם גם לבעלי חדרי הכושר ולמאמנים "לחשב מסלול מחדש" ולמצוא לא מעט פתרונות יצירתיים כדוגמת האימונים המקוונים, שעל פי התחזית של ACSM דורגו כמגמת הכושר הבולטת ביותר לשנת 2021, מתוך 41 המגמות שנבדקו. בין מגמות הכושר החדשות שהתברגו בעשרת המקומות הראשונים ניתן למצוא השנה גם פעילויות בחיק הטבע ואימונים וירטואליים.

האזנה לטרנדים בפינת הכושר שלי בתוכנית הרדיו של מיכל צפיר:

לצד המגמות החדשות שככל הנראה הפכו לפופולאריות השנה כתוצאה מהאילוצים שכפתה הקורונה, התברגו בעשירייה הראשונה גם מגמות "ישנות" יותר שהצליחו לשמור על הפופולאריות שלהן, ובהן למשל: טכנולוגיות לבישות (שדורגו במקום הראשון בשנתיים האחרונות); אימוני אינטרוולים בעצימות גבוהה (שמדורגים בחמישייה הראשונה מאז 2014); אימונים כנגד משקל הגוף (שמדורגים בעשירייה הראשונה מאז 2013); ותוכניות כושר ייעודיות לקשישים (שמדורגים בעשירייה הראשונה מאז 2007).

10 מגמות הכושר המובילות לשנת 2021

על פי "תחזית מגמות הכושר העולמית לשנת 2021" של המכללה האמריקאית לרפואת ספורט – אלו עשר מגמות הכושר לשנת 2021 שדורגו בעשירייה הראשונה:

1. אימונים מקוונים (דורגו במקום ה-26 בשנת 2020) – מגמה שפותחה במטרה לשמר את חוויית האימון בבית. האימונים המקוונים מבוססים על טכנולוגיית סטרימינג (שידור דיגיטלי) שבאמצעותה משודרים באופן מקוון אימונים קבוצתיים ו/או אישיים, כאימון חי או מוקלט.

2. טכנולוגיה לבישה – כוללת מכשירים שונים כמו אפליקציות כושר, שעונים חכמים, שעוני דופק ומכשירי מעקב GPS שיכולים לספור צעדים ולעקוב אחרי הדופק, חום הגוף, הקלוריות, זמן הישיבה וזמן השינה.

אני עם שעון הדופק של GARMIN

3. אימונים כנגד משקל הגוף – מטרת האימונים האלו (שאינם מוגבלים רק לשכיבות סמיכה או ל'פוש אפ' כפי שרבים טועים לחשוב), היא לאפשר למתאמנים לחזור ל"יסודות הבסיסיים" ביותר של הכושר ושל מגבלות הגוף, תוך שימוש בציוד מינימלי, מה שהופך אותם למשתלם יותר מבחינה כלכלית.

4. פעילויות בחיק הטבע – כגון מפגשי אימון קבוצתיים שמתקיימים בפארקים מקומיים, טיולי הליכה, ו/או רכיבה על אופניים.

5. אימוני אינטרוולים בעצימות גבוהה (HIIT) – אימוני אינטרוולים הם אימונים שמורכבים מ"פרצי" פעילות קצרים בעצימות גבוהה וביניהם זמני מנוחה (התאוששות) קצרים. אימונים אלו שנמשכים כ-30 דקות, ממשיכים להיות פופולאריים השנה, למרות החשש שהביעו כמה מאנשי המקצוע בתחום הכושר.

6. אימונים וירטואליים – שילוב של פעילות גופנית קבוצתית עם טכנולוגיה מתקדמת מותאמת שמדמה אימון בשטח פתוח או בחלל אחר (קצת כמו משחק מחשב).

7. פעילות גופנית כחלק משירותי הבריאות (EIM) – מדובר ביוזמה עולמית של ACSM שמעודדת את שירותי הרפואה לכלול כחלק מהטיפול בקהילה גם ביצוע הערכות פעילות גופנית והפניות למאמני כושר מוסמכים (בדומה למה שעושים עם דיאטנים).

8. אימוני כוח עם משקל חופשי – באימונים אלו המיקוד הוא על ביצוע התרגילים בצורה נכונה, תוך שימוש בעזרים שונים כגון משקולות יד, קטלבלס ו/או כדורי פילאטיס, כשהמשקלים (ההתנגדות) עולים בהדרגה.

9. אימוני כושר ייעודיים לגיל השלישי – מדובר באימוני כושר שפותחו במיוחד בהתאמה לבני הגיל השלישי, במטרה לשמור על בריאותם ולאפשר להם לבצע פעילות גופנית מותאמת.

10. אימונים אישיים – מגמת האימונים האישיים ממשיכה להיות חזקה גם השנה, ככל הנראה כתוצאה מכך שהאימונים האישיים הפכו להיות נגישים יותר גם ברשת (אימונים מקוונים), גם במועדוני הכושר ואפילו במקומות עבודה שיש בהם מתקני כושר.

אימון אישי עם ערן הולצמן (צילום: מתן רחמן)

מגמות הכושר מעניינות נוספות

התחזית של ACSM מבוססת כאמור על בדיקה של 41 מגמות, שרק 20 מתוכן התברגו במקומות הראשונים ו"הוכתרו" כמגמות שכדאי להכיר, לאמץ ואם אתם עוסקים בתחום הכושר – אז גם לשים לב לשינויים…  

חלק מהמגמות שדורגו במקומות 20-10 הן מגמות כלליות יותר שקשורות לחינוך לאורח חיים בריא ולכן לא אפרט כאן את כולן, אלא רק את אלו שנראו לי מעניינות במיוחד:

* אימוני כושר כחלק מגישת אורח חיים בריא (מקום 11) – אימונים אלו משלבים הדרכה וליווי לשינוי הרגלים "רעים" ולהקניית ידע, מודעות והרגלים בריאים יותר.

* אפליקציות כושר (מקום 12) – בעיקר אפליקציות שכוללות הנחיות קוליות במהלך האימון ומעקב אחר ההתקדמות לאורך זמן. על פי נתוני הסקר, האפליקציות הפופולאריות ביותר הן: MapMyRun®, Fitness Buddy®, JEFIT, Workout Planner®, Runkeeper®, MyFitnessPal®, Runtastic® ו- Nike Training Club.

* אימוני כושר פונקציונליים (מקום 14) – האימונים הפונקציונאליים ממש לא חדשים, אבל מעניין לראות את התנודות בדירוג שלהם לאורך השנים: הם נכנסו לרשימה לראשונה בשנת 2007 היישר למקום ה-4, אבל ירדו למקום ה-8 בשנת 2008 ולמקום ה-11 בשנת 2009. בשנת 2010 הם חזרו לעשירייה הראשונה (מקום 7) ושוב ירדו (למקום ה-9) בשנת 2011. כך הלאה, עולים ויורדים לאורך השנים ומתברגים השנה במקום ה-14… מעניין.

* יוגה (מקום 15) – היוגה על כל צורותיה, לרבות Power Yoga, Flow Yoga, Yogilates, Hot Yoga,Rocket Yoga וכדומה, נכנסה לראשונה לתחזית בשנת 2008 היישר לעשירייה הראשונה וגם היא עברה לא מעט עליות וירידות לאורך השנים (אם כי פחות דרמטיות מהתנודות של האימונים הפונקציונאליים).

* אימונים קבוצתיים (מקום 17) – במשך שנים דורגו האימונים הקבוצתיים שכוללים יותר מחמישה מתאמנים, בין חמשת המקומות הראשונים. רק בשנה שעברה הם דורגו במקום השני והשנה ירידה חדה למקום ה-17. ע"פ ההערכות, הירידה נובעת ככל הנראה כתוצאה מסגירת חדרי הכושר והמגבלות על התקהלויות.

אילו מגמות כושר שהיו ב-2020 יצאו מהתחזית לשנת 2021?

בכל שנה נכנסות כאמור לרשימה רק 20 מגמות (מתוך 41 שנבדקות). חלקן חדשות וחלקן לא דורגו גבוה גם בשנים הקודמות, אבל מעניין לראות את מגמות הכושר שכן דורגו בעשרים המקומות הראשונים בשנת 2020 ולא הצליחו להתברג השנה:

* אימוני תחנות – מגמה שדורגה במקום ה-17 בתחזית לשנת 2018, ירדה למקום ה-21 בשנת 2019 (לא נכללה ברשימה), חזרה שוב במקום ה-17 בשנת 2020 והשנה, 2021 דורגה במקום ה-26 ושוב לא התברגה ברשימה.

* תוכניות לקידום הבריאות במקומות העבודה – מגמה שהתברגה במקום ה-15 בשנת 2019 ובמקום ה-17 בשנת 2020, ויצאה השנה מהרשימה לאחר שהתברגה רק במקום ה-27.

* קידום פעילות גופנית בקרב ילדים – היציאה של המגמה הזו היא בעיניי העצובה ביותר. המגמה הזו שדורגה במקום הראשון בתחזית לשנת 2007 ירדה בהדרגתיות לאורך השנים, הגיעה למקום ה-20 בלבד בתחזית לשנת 2020 ויצאה השנה מהרשימה כשהיא מדורגת רק במקום ה-28. חבל ממש!

מגמות הכושר הפופולאריות בכל מדינה

בנוסף לתחזית העולמית השנתית, ערכה השנה ACSM תחזית מורחבת נוספת שבחנה את מגמות הכושר הפופולאריות ביותר במספר מדינות ספציפיות ובהן אוסטרליה, מקסיקו, ברזיל, סין ואירופה. חלק מהמגמות היו פופולאריות בכל המדינות, אבל מעניין לראות את חמשת המגמות הפופולאריות ביותר בכל מדינה:  

מעניין נכון? אני כבר סקרנית לראות מה מכל תחזית המגמות האלו אכן יתממש ובעיקר, מה יישאר איתנו גם בשנת 2022, אחרי שהקורונה תיגמר ונחזור לחיות חיים רגילים.

Scroll to Top