זה כבר לא סוד שהדבר שאני הכי אוהבת לעשות זה לאפות! הדבר שהכי מרגיע אותי ומפקס אותי זה להיכנס למטבח ולהכין את העוגה הכי מסובכת שיכולתי לדמיין. המקורבים אליי כבר יודעים שכשאני עצבנית, עייפה, מבולבלת או מאוהבת – אני אופה.
אני זוכרת את עצמי כילדה, מסתכלת על עוגות החג המושקעות שדודה שלי רותי הייתה מביאה. הייתי מסתכלת בקנאה על העיצובים המרשימים ומבטיחה לעצמי, שיום יבוא וגם אני אדע לאפות ככה. כשקצת בגרתי, התחלתי לאפות לבד. ואפיתי! ואפיתי! ואפיתי!
ספר האפייה הראשון שלי היה הספר 'סודות מתוקים' של קרין גורן, שהיא עצמה נתנה לי במתנה באחד מהמפגשים שלנו. החלטתי לאתגר את עצמי ואפיתי כל מתכון בספר. הכל!! גיליתי שהשד לא נורא כל כך, להפך. הוא די חביב ומהר מאוד מצאתי את עצמי אופה לאירועים, לחברים, לימי הולדת ומתמקצעת בתחום, מלימוד עצמי.
הקונדיטור השני המוערץ עליי, הוא מיקי שמו! גם לו יש חיוך ענקי על הפנים (שיכול להיות רק למי שמתעסק כל היום באהבה האמיתית שלו – אפיה) ולב ענקי שמוכנס לתוך כל עוגייה שעוברת לו בין האצבעות.
השבוע השיק שמו את ספרו החדש "שבתות וחגים" ולא היה שום סיכוי שבעולם שאפספס את זה
האירוע נערך במתחם הקונדיטוריה שלו ברמת אביב וכלל כמות כזו של מאפים מתוך הספר, שהייתה ללא ספק יכולה להספיק לשנה שלמה אפילו לי. אי אפשר היה להתעלם מהעיצוב המתוקתק של המאפים. כל פרי, כל פתקית אכילה וכל מוס שוקולד נראו כאילו הרגע קפצו החוצה מהספר עצמו.
שמו עצמו, חייך לכולם, חתם באהבה על הספרים והצטלם עם כל מי שרק ביקש. כמו חתן בר מצווה (שלא לומר חתונה), הוא נראה המאושר באדם. ואני יכולה להבין את זה.
הרגשתי באירוע כמו גרופית בת 16. בעוד כשנוער הצופים שהגיע במקרה למקום צווח לעבר 'טנצר המניאק' אני בהיתי בהערצה בשמו וכל מה שרציתי זו תמונה עם האיש, המאפים והאגדה. וקיבלתי…
בספר כ-150 מתכונים המחולקים לפי פרקים: עוגה לשבת, חלות, שבת בבוקר, חגי תשרי, חנוכה, ט"ו בשבט, פורים, פסח ושבועות. בכל פרק משולבים מאפים מסורתיים לצד יצירות ייחודיות של שמו, מתכונים קלים להכנה לצד אלה הדורשים מעט יותר השקעה. בכל פרק משולב מתכון אחד ללא גלוטן, מתכון אחד ללא סוכר ומתכון מיוחד לאלה שעושים את צעדיהם הראשונים באפייה.
הספר מדהים וכולל מתכונים לכל סוגי המאפים, לצד תמונות מפתות. (על הצילומים: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו). תראו למשל את התמונה המהממת של חלת הבורג הזו:
אני ללא ספק אנסה את כל המתכונים שבספר. מי בא לטעום?