דף הבית » כל הכתבות » תיירות » טיולים בארץ » מעשה בטיול שהסתיים במתכון מנצח

מעשה בטיול שהסתיים במתכון מנצח

"שבת בבוקר, יום יפה". באמת הייתה אתמול שבת יפה. אמנם הקטן השכים קום בשש וחצי ופצח בשירת "מה מה מה תפוח אדמה", אבל השמש חייכה אליי וקראה לי לצאת אליה.

נזכרתי שהקטן שאל אותי למה אנחנו לא יכולים לקטוף פרחים ליד הבית, אז חיפשתי מקום שבו מותר לקטוף פרחים וכך הגעתי לשדות בצומת העוגן – שדה מסחרי, בו ניתן לקטוף פרחים ותותים, בתשלום כמובן וליהנות מקצת ירוק והרבה שמש.

אז אחרי הרבה מאוד כוסות קפה, ארזתי את הקטן ויצאנו לדרך. הגענו די מוקדם, כך שעדיין נשארו תותים לקטוף ואפילו מצאנו חנייה די קרובה. שילמנו 40 ש"ח לקטיף התותים (מקבלים קופסת פלסטיק שיכולה להכיל כ-500 גר' תותים וניתן לאכול תותים באופן חופשי. הם לא מרוססים כך שהכי כיף לאכול ישר מהאדמה). הקטן התלהב ועבר בין כל הארוגות בחיפוש אחרי התותים המושלמים. הוא כמובן לא הסכים לטעום, אני לעומת זאת…

(התמונה מעמוד הפייסבוק הרשמי)

כשסיימנו לקטוף (ולאכול) ערמות של תותים התיישבנו לנו על אחת המחצלות שהיו פזורות בשטח ואכלנו ארוחת בוקר שהבאתי מהבית (שכללה סנדוויצ'ים וירקות). כשסיימנו הקטן רצה לקטוף פרחים, אז שילמנו 50 ש"ח נוספים ועברנו לקטיף הפרחים. שם היה פחות מוצלח. גם כי כבר היו המון אנשים וגם כי לא ממש מצאנו פרחים מוצלחים והקטן התייאש די מהר.

(התמונה מעמוד הפייסבוק הרשמי)

חזרנו לקטוף עוד קצת תותים, במקום אלו שחוסלו בקופסה וחזרנו הביתה עייפים, מלוכלכים, אך מרוצים. בייחוד הקטן שלא הפסיק להתלהב מהתותים שקטף.

כשהגענו, הבטנו קופסת התותים ואני אחת בשנייה וידעתי שאם לא אהפוך אותה למשהו יעיל- היא פשוט תרקב. חיפוש קטן בין אתרי המתכונים האהובים עליי נתן לי את הרעיון למוס התותים הדיאטתי שלי. הקטן, שהשתתף בהכנת "הגלידה" התלהב כל כך, שהכל הפך להיות שווה יותר.

המתכון למוס תותים דיאטתי

(המתכון הוא עם שדרוגים קטנים שלי, אתם יכולים לשנות או להחליף כמיטב רצונכם):

מצרכים:

  • 500 גר' תותים חתוכים לרבעים
  • כוס סוכר (שניתן בהחלט להמיר בסוכרזית נוזלית)
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • כף תמצית וניל איכותית
  • כף ברנדי או כל ליקר חביב עליכם אחר
  • חלבון אחד

ההכנה:

  • את התותים החתוכים מכניסים לתוך קערת המיקסר עם וו ההקצפה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים בעצמה נמוכה כ- 5 דק', עד שמתקבלת מעין מחית אדומה עם חתיכות תותים.
  • מוסיפים את הלימון, הברנדי, החלבון ותמצית הווניל ומגבירים את עצמת המיקסר.
  • מקציפים לפחות חצי שעה בעצמה גבוהה ממש עד שנהיה מוס אוורירי וגבוה בצבע ורדרד (מומלץ לכסות את המיקסר – זה עלול קצת להשפריץ).

זהו, עקרונית. בשלב הזה אפשר להעביר את המוס לכלי או לכלים אישיים ולהקפיא.

אבל אפשר גם לשדרג ובתחתית הכלים האישיים לפזר קוקוס ומעליו, בעת ההגשה לפזר נענע קצוצה או עלי נענע. יוצא טעים, קליל והקטן אפילו אכל בתאבון את הגלידה שהוא עצמו הכין.

בפעם הבאה אנסה להחליף את התותים באננס, אפרסקים, שזיפים או כל פרי אחר. נראה איך זה ייצא… בתיאבון!

Scroll to Top