בית האופרה של וינה (Wiener Staatsoper) הוא אחד מאבני היסוד של העיר והוא גם מהווה נקודה מרכזית בה. קשה לפספס את הבניין המרשים, מבחוץ ומבפנים, ואני ממליצה לכם לראות אותו גם ביום וגם אחרי שמחשיך. זה פשוט קסום!
אופרה תמיד נראתה לי כמו איזה קסם בימתי ששייך לבני האצולה והמעמד העליון. עוד כילדה דמיינתי את עצמי מתהלכת באולם האופרה המפואר, לבושה בשמלת ערב יקרה, מצוידת במשקפת קטנה וצועדת אל עבר המרפסת המוזהבת עם מושבי הקטיפה האדומה. גם מופעי האופרה עצמם תמיד ריתקו אותי – הקולות העצומים, התפאורה המוגזמת והאווירה המחשמלת בקהל, אבל אני מודה שעד כה אף פעם לא יצא לי להיות במופע אופרה אמיתי.
אמנם מידי פעם התנגנו להן אצלנו בבית אופרות שונות, בעיקר "כרמן", אבל הפעם הראשונה שבה עומר שלי (בן 13) ואני צפינו במופע אופרה מההתחלה ועד הסוף הייתה בכלל באולם הקולנוע, שבו הוקרנה האופרה "חליל הקסם" במסגרת פרויקט "רואים משם שומעים מכאן". לכן, מבחינתי, ביקור בבית האופרה בוינה, שנחשב לאחד מבתי האופרה הגדולים והמפוארים באירופה (אם לא בעולם) היה בגדר חובה ממש ובדיעבד, לגמרי הצדיק את עצמו!
ביקור בבית האופרה בוינה
את אפשרויות הביקור בבית האופרה של וינה אפשר לחלק לשלוש רמות: ביקור בסיסי למי שאין לו שום עניין באופרה; ביקור מודרך (מומלץ מאוד) למי שמעוניין בביקור ובהצצה לאחת מהתרבויות האלגנטיות ביותר אך לא בצפייה במופע עצמו; והרמה השלישית "למיטיבי לכת" היא צפייה במופע אופרה אמיתי!
בניין בית האופרה
גם אם אתם לא חובבי אופרה קשה מאוד לפספס את בניין בית האופרה המרשים ביותר, ודי בהליכה מסביבו כדי להבין את גודל המעמד. הבניין המעוטר בקשתות, תקרות גבוהות, פסלים ומזרקות כמיטב המסורת, ממוקם במרכז וינה וממש ממש מומלץ לבקר לידו גם ביום וגם בשעות הלילה שבהן נדלקים האורות והוא מקבל נופח קסום.

סיור מודרך
ברוב ימות השבוע מתקיימים בבית האופרה סיורים מודרכים בכמה שפות ובהן כמובן באנגלית. זהו סיור של כשעה שמומלץ מאוד גם אם אתם לא אוהבים אופרה ו/או מוזיקה קלאסית. וכן, הוא מתאים גם לילדים, בעיקר לילדים סקרנים שפוערים עיניים למראה העושר והפאר.
במהלך הסיור המודרך עוברים בין החללים השונים והמאוד מרשימים, שומעים קצת על ההיסטוריה של המקום ועל ההרס הרב שנגרם לו במלחמת העולם השנייה (כ-80% ממנו נהרסו בהפצצות ושוחזרו רק שנים אח"כ) וכמובן, מכירים קצת יותר את המלחינים הגדולים ביותר בהיסטוריה.





בחלק מהסיורים (לנו התמזל המזל) כולל הסיור גם הצצה אל מאחורי הקלעים כך שממש תוכלו להתרשם מהבמה העצומה, מעשרות אנשי הצוות העמלים, מהתפאורות ומההכנות הקדחתניות לקראת המופע של הערב.



תיכנסו כמובן גם לאולם עצמו שנראה ממש כמו בסרטים, עם מושבי הקטיפה האדומה, עיטורי הזהב והמרפסות הקטנות. זו חוויה של ממש ואני מבטיחה לכם שגם הילדים לא יפסיקו להתפעל.

ביציאה, איך לא, תעברו דרך חנות המזכרות – אני רכשתי בה פסנתר כנף קטן שכשפותחים אותו יש בלרינה שרוקדת. מאוהבת בה ממש! (19 יורו).
חשוב לשים לב! הסיורים מתמלאים מהר מאוד ולכן חשוב להזמין מקום מראש באתר שלהם. הם גם יוצאים בדיוק בזמן, כך שהקפידו להגיע לכניסה של בית האופרה כרבע שעה לפני הסיור.
מופע אופרה אמיתי
בבית האופרה של וינה מתקיימים בכל יום (חוץ מבחודשים יולי ואוגוסט) מופעי אופרה או בלט, ואם אתם אוהבים או סקרנים (כמונו) זו לגמרי חוויה חוץ גופית. התאורה הדרמטית, שמלות הערב, החליפות המעונבות, משקפי האופרה הקטנים והאווירה המלכותית והקסומה משמשים תפאורה מושלמת למופע עצמו.

טווח המחירים למופעים די רחב ונע בין 250 יורו למקומות הטובים ביותר ועד 16 יורו למרפסות הצדדיות הגבוהות, אבל שימו לב! אם אתם מעוניינים בכרטיסים למופע, קחו בחשבון שהם נמכרים במהירות שיא ובסיור המודרך הומלץ לרכוש כרטיסים לפחות חודשיים מראש.
הנה הקישור הישיר לתאריכי המופעים ולרכישת כרטיסים
הכרטיסים המוזלים נמכרים רק באותו יום על בסיס מקום פנוי ובחוץ מסתובבים לא מעט ספסרים שיציעו לכם כרטיסים כאלו במחיר מופקע. אנחנו קצת נפלנו במלכודת הזו, אבל זכינו לצפות באופרה "לה טרווויאטה" מתוך האולם אז מבחינתי זה היה שווה.

טיפ שווה! חלק מהמופעים מוקרנים בחוץ על גבי מסך ענק, ממש בחינם. יש כ-100 כיסאות מסודרים מול המסך והמון אנשים מתגודדים במיוחד או כעצירה בדרך. זה מקסים בעיניי וחוויה בפני עצמה.

כאן תוכלו למצוא את הפרטים והתאריכים של המופעים שמוקרנים בחוץ.
לסיכום,
בית האופרה של וינה הוא בעיניי אתר חובה בביקור בעיר. אופרה ומוזיקה קלאסית בכלל הם חלק בלתי נפרד מהתרבות של העיר הזו ובית האופרה ממחיש במלוא השאת את גודל המעמד. ואם אני צריכה לסכם את החוויה כאן בקצרה, אצטט את עומר שלי כשיצאנו מהמופע: "וואי אמא, זה היה ממש כמו בסרטים!".