אם אתם מגיעים בקרוב לאזור רמת הגולן – אני ממליצה לכם בחום לכלול בתוכניות שלכם גם ביקור במרכז המבקרים של "דה קרינה" בעין זיוון. זו החוויה הכי מתוקה שאתם יכולים לחוות…
בשבוע שעבר ביקרנו (שוב) בדה קרינה, הפעם במסגרת סיור עיתונאים שבו הושקה סדרת השוקולד החדשה. פרטים בהמשך…
ולמרות שזו לא הפעם הראשונה שלנו שם, אי אפשר להפסיק להתרגש מפסלי השוקולד, מהריחות, מסרטון ההסבר, מהסיור "מאחורי הקלעים" והכי חשוב – מהטעם של השוקולד, שהוא ככל הנראה (לפחות בעיניי) השוקולד הכי איכותי בארץ!
אז מה היה לנו שם?
פסלי השוקולד בכניסה
החוויה מתחילה כבר בכניסה, כי אין כמו קבלת פנים של פסלי שוקולד מעוצבים שמפעילים את כל החושים. אני מתה על פסלי שוקולד באופן כללי, זו בעיניי אמנות טהורה וכאן – היא הדבר הראשון שנמצא לנגד עיניכם.
בית הקפה השוקולדי
אחרי שבלוטות הטעם שלכם כבר בשיא הריגוש, תגיעו לחלל הגדול שבו יש גם בית קפה שוקולדי במיוחד. תוכלו ליהנות בו ממגוון משקאות בשילובים מעניינים – ממשקאות שוקולד טהורים ועד אספרסו עם נגיעות שוקולד מריר – טעים!
המלצה קטנה: אם אתם עושים את סדנת השוקולד, נסו להתאפק עם המתוק בהתחלה. זה קשה אני יודעת, אבל זה כדי שתוכלו ליהנות מהטעימות ומהסדנה.
סיור "מאחורי הקלעים"
מבית הקפה המשכנו לסיור בקודש הקודשים של השוקולד – בית הייצור!
שם קיבלנו הסבר והדגמה על התהליך הכה מוקפד של השוקולדים של דה קרינה. למדנו על תהליך הטמפרור, על המורכבות שבייצור ובשינוע של שוקולד איכותי, על הדקדוק בפרטים הקטנים ביותר וכמובן – על ההבדל בין סוגי השוקולד השונים.
טעימות – חלק א'
אחרי כל הדיבורים האלה על שוקולד, היינו חייבים לטעום, אז… עברנו לחדר הטעימות ושם טעמנו סוגי שוקולד שונים: שוקולד חלב, שוקולד לבן (כן, זה נחשב לשוקולד כי זה עשוי מחמאת הקקאו), שוקולד לבן עם מילוי והשוקולד המועדף עליי – שוקולד מריר.
סדנת שוקולד למבוגרים
במרכז המבקרים של דה קרינה תוכלו להתנסות בעצמכם בהכנת טבליות שוקולד ופרלינים. יש במקום שלושה סוגים של סדנאות שוקולד – לילדים, למבוגרים וסדנת VIP. אנחנו עברנו את סדנת השוקולד למבוגרים שבה כל אחד הכין שוקולד לפי טעמו האישי.
חוץ מזה שהיה כיף להתעסק עם שוקולד (זה תמיד כיף), אהבתי מאוד את ההשקעה בחומרי הגלם, את הסבלנות ואת האווירה הכייפית. למבוגרים, לילדים ולאלו שעוד לא החליטו מה הם.
גולת הכותרת: סדרת השוקולד החדשה!
אחרי כל הטעימות, הסיור והסדנה פגשנו את קרינה עצמה – האישה שמאחורי השוקולד. ממנה שמענו על סדרת השוקולד החדשה De Art שכוללת שלושה טעמים בשלושה סוגי מארזים:
- גוונים De Art – פרלינים משוקולד מריר ומשוקולד חלב
- De Art Dark – פרלינים משוקולד מריר 62% (טבעוני)
- De Art טראפלס – שוקולד מריר, חלב ולבן
תקשיבו לקרינה מספרת לכם עליה בעצמה:
ובקיצור… מקסים, טעים, נעים. חוויה מהנה. ממליצה לכם בחום!