דף הבית » כל הכתבות » עוד כל מיני » עובדות מעניינות » Google מסכמת את מגמות החיפוש ב-2019

Google מסכמת את מגמות החיפוש ב-2019

החיפוש בגוגל הפך כבר מזמן לאינדיקציה על כל מה שקורה ומעניין את בני האדם בכל רחבי העולם וסיכומי השנה של מגמות החיפוש הן בהחלט ראי אנושי מרתק. המגמה הבולטת השנה: גיבורים!

Google פרסמה אתמול (ה') באתר Google Trends את רשימות סיכום "השנה בחיפוש", שכמו בכל שנה מספקות מבט מעניין ומרתק על המציאות בשנה החולפת באמצעות הנושאים, המושגים והאנשים שהכי עניינו את הגולשים.

זו השנה ה-19 ש-Google מפרסמת את דירוג החיפושים החמים והמובילים ברשת במגוון קטגוריות כמו אקטואליה, אישים, טלוויזיה ועוד. לצד החיפושים הפופולאריים ביותר מדרגת גוגל גם את מגמת החיפוש, כך שניתן לראות אילו חיפושים נשארו יציבים, באילו ביטויים נרשמה עלייה בחיפוש ובאילו דווקא ירידה. מרתק!

המסקנה החשובה ביותר: האנושות זקוקה (כנראה) לגיבורים!

"עלייה חדה בחיפוש אחר גיבורים" (סרטון סיכום השנה של Google)

החיפושים הפופולאריים ביותר בעולם

בקטגוריית החיפוש הכללית (Searches):
1 India vs South Africa
2 Cameron Boyce
3 Copa America
4 Bangladesh vs India
5 iPhone 11
6 Game of Thrones
7 Avengers: Endgame
8 Joker
9 Notre Dame
10 ICC Cricket World Cup

בקטגוריית חיפוש האנשים (People):
1 Antonio Brown
2 Neymar
3 James Charles
4 Jussie Smollett
5 Kevin Hart
6 Billie Eilish
7 Greta Thunberg
8 R. Kelly
9 Joaquin Phoenix
10 Jordyn Woods

בקטגוריית החדשות העולמיות (Global News):
1 Copa America
2 Notre Dame
3 ICC Cricket World Cup
4 Hurricane Dorian
5 Rugby World Cup
6 Sri Lanka
7 Area 51
8 India election results
9 台風 19 号
10 Fall of Berlin Wall

ומה היו החיפושים הנפוצים ביותר בישראל?

כן. כמו שאתם יכולים לראות: החיפוש החם ביותר של השנה החולפת בישראל היה, באופן טבעי הבחירות שתפסו את תשומת הלב הציבורית במהלך השנה כולה לאור שני סבבי הבחירות באפריל ובספטמבר וחוסר הוודאות הפוליטית המזמן בחירות נוספות גם ב-2020.

גם בדירוג שאלות ה"איך" הישראלים שאלו יותר מכל את השאלה "איך מצביעים". מחצית מעשרת החיפושים החמים ביותר של 2019 נוגעים לתוכניות וסדרות טלוויזיה עם הכלה מאיסטנבול במקום השני ובהמשך הרשימה האח הגדול (מקום 4), 2025 (מקום 5), אלי כהן (מקום 7) והמרוץ למיליון (מקום 10). משלימים את העשירייה : אירוויזיון (מקום 3) אפליקציית חמ"ל (מקום 6), דודו פארוק (מקום 8) ומפלס הכנרת (9).

האירוויזיון ריכז כאמור תשומת לב רבה והתברג במקום שלישי ברשימת החיפושים החמים ביותר. בנוסף, לאנשים הקשורים לתחרות נוכחות מרשימה ברשימת האנשים שהכי עניינו את הישראלים השנה עם אחת ממנחות האירוע לוסי איוב (מקום 2) שפרצה לחיינו, מדונה (מקום 3) סביב השאלה האם תגיע לאירוע ובסופו של דבר הופעתה הבלתי נשכחת והמתמודד שייצג את ישראל השנה, קובי מרימי (מקום 5). את המקום הראשון ברשימת האנשים תופס דוד פארוק וגם מקומם של אנשי תקשורת לא נפקד ממנה עם אושרת קוטלר (מקום 4) מחדשות 13 על רקע התבטאותה הנוגעת לחיילי צה"ל, תמיר סטיימן (מקום 7) ועמית סגל (מקום 9) מחדשות 12. את הרשימה סוגר מייקל לואיס.

האירוע החדשותי שזכה לעניין הרב ביותר, מעבר לבחירות כמובן, הייתה פרשיית אפי נווה ובמקום השלישי נמצא אירוע הטרור בסרי לנקה. זו הייתה שנה עם לא מעט אירועי אלימות שחדרו ללב של כולנו. במקום הרביעי פרשת הגננת כרמל מעודה, ולאחר מכן הרצח של מיכל סלה בידי בן זוגה והנערה אורי אנסבכר שנרצחה בפיגוע טרור בירושלים. בהמשך רשימת אירועי החדשות: נפילת הרקטה במושב משמרת, מחוז ירושלים, נעמה יששכר והרב פירר.

את המקום השני ברשימת חיפושי ה"איך" תופסת השאלה "איך ממלאים לוטו?" ובאופן בלתי מפתיע כנראה גם השאלה "איך לעשות כסף" זוכה לפופולריות רבה (מקום 10). בגזרת המתכונים – הישראלים הכי התעניינו ב"איך להכין פנקייק" ו"איך להכין בורגול" ורבים רבים ישמחו לדעת "איך מחשבים אחוזים" (מקום 4), איך להירדם מהר (7), "איך לצייר חד קרן" (8) ו"איך מתקשרים מחסוי" (9).

מרתק נכון? מה לדעתכם יהיו החיפושים הפופולאריים ב-2020?

Scroll to Top