כצמחונית מגיל 10, אני כל חיי בערך מנסה לשכנע אנשים שלא חסר לי כלום. שבשר לא עושה לי את זה ושהתזונה שלי מלאה ומספקת ואין שום צורך בבשר.
לפני שבעה חודשים יזמה מגישת החדשות לשעבר מיקי חיימוביץ את פרויקט "Meatless Monday" (יום שני ללא בשר), והיום מצטרפת אליה רשת קפה קפה ומשיקה תפריט יום שני מיוחד עם מנות צמחוניות וטבעוניות.
למי שלא מכיר את הפרויקט – מדובר על פרויקט שיזמה כאמור חיימוביץ, כדי להפחית את צריכת הבשר ההמונית. גם מבחינת כדור הארץ וגם (אולי בעיקר) בשל מגפת ההשמנה ההולכת ומחריפה.
איך זה קשור לכדור הארץ?
מחקרים גילו שהגז מתאן שפולטות החיות מזהם מאוד את כדור הארץ ובשל הגידול באכילת הבשר והצורך בגידול בקר לצורך כך, הזיהום גדל. תוסיפו על זה את המזון שהן אוכלות, המים שהן שותות ויערות הגשם שהוסבו למרעי גידול מזון לבקר והרי לכם מספיק סיבות למה להפחית את הצריכה.
אבל מעבר לאיכות הסביבה: בעיית ההשמנה והבריאות. מדינת ישראל מתקרב בצעדי ענק אל נתוני השמנה מדאיגים ורבים מהחוקרים כבר המליצו על תזונת פירמידה הים־תיכונית שכולל המון פירות, ירקות ודגנים ורק בקצה העליון דגים ובשר. הרעיון, חשוב להבין הוא לא להטיף לצמחונות, אלא להפחית את צריכת הבשר. יום אחד (שני) בשבוע ללא בשר.
ועכשיו כאמור מצטרפת ליוזמה גם רשת קפה קפה ובימי שני יונחו על השולחנות סטנדים המזמינים את הקהל לבחור במנות ללא בשר, יוצעו מנות צמחוניות וטבעוניות ובהמשך יהיו אולי עסקיות, מנות נוספות ואולי אפילו יוגש התפריט גם בימי השבוע האחרים.
שלושת המנות המיוחדות שיוגשו בימי שני הם קציצות עדשים וירקות שורש, שניצל דלעת וחציל על מצע פירה, וניוקי חצי צרוב חצי מבושל במים עם קרם ארטישוק.
המנות טעימות (נו מה, טעמתי עבורכם…): שניצל הדלעת מצוין, אם כי חבל שאם אנחנו כבר בענייני בריאות, הוא מטוגן ולא אפוי. הניוקי טעים ביותר (אני באופן כללי מתה על ניוקי והצרוב, אפילו שזה בשמן נותן לו טעם קריספי שלי הזכיר קצת את הפוטטו של מקדונלדס) והלביבות מלאות בריאות ומגיעות עם חיטה וירקות שורש.
המנות ללא ספק משביעות וזו עוד הוכחה שאפשר לאכול טוב גם בלי בשר. אמצו לכם גם אתם את יום שני כיום ללא בשר, רק טוב יכול לצאת מזה. ותראו את הסרטון המשעשע של הפרויקט: