אני לא מאמינה בשינוי כל סדרי העולם בבת אחת. ובכלל, אני מאמינה ששינויים גדולים נעשים בצעדים קטנים. זה נכון לגבי כל דבר בחיים וזה נכון במיוחד בכל מה שקשור לשינויים בהרגלי התזונה שלנו.
יש אינסוף כתבות, מחקרים ומאמרים על כל נושא שרק תרצו בענייני תזונה ולכל נושא כזה תמצאו 900 דעות בעד ו-900 דעות נגד. מה עושים? מפעילים שיקול דעת (לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שמטוגן למשל, זה זוועה לגוף) ולאט לאט, צעד אחרי צעד מחליפים כל פעם משהו.
ככה אני עושה בבית כבר שנים והיום לא מטגנים (ולא אוכלים מטוגן) אצלנו בבית, אין בורקסים, ג'חנונים, מלוואחים ודומיהם, לא שותים שתייה ממותקת ונמנעים ככל האפשר ממזונות מתועשים, בייחוד מאלה הכוללים את כל ה-E למיניהם (אפילו עומר כבר בודק בסופר את רשימת המרכיבים).
ולא – אני רחוקה מלהיות מודל חיקוי בריאותי (ובטח שלא דיאטטי), אבל כמו שכתבתי בפתיחה: אני מאמינה בלבחור את "הדלק" שנכנס לגוף. אחת הדוגמאות לדברים קטנים שאימצנו לאחרונה (אגב, שום דבר לא בכפייה וכל אחד כאן בוחר מרצונו החופשי), היא השינוי בארוחת הקורנפלקס בבוקר:
גם עומר וגם אני אוהבים לאכול קורנפלקס בבוקר. ניסיתי כמה פעמים להחליף את זה בפרוסה עם גבינה או בכל מיני דברים אחרים, אבל זה לא ממש עבד. קורנפלקס הכי טוב לי. אז מתוך המקום הזה החלטתי לבחור את האופציה הבריאה ביותר: לעומר החלפנו את כל מיני הדגנים מפוצצי הסוכר (סטייל כריות) ומצאנו את הסיני מיני, שזה הכי בריא מבין המתוקים (כי הוא לא ממש מתלהב מהקורנפלקסים הרגילים).
לעצמי החלפתי את הברנפלקס בגרנולה. רוב הזמן אני מכינה אותה לבד בבית (פחות מ-10 דקות הכנה) וכך שולטת במה שיש בפנים. אבל אם אתם לא בעניין של להכין לבד (מתכון בהמשך), תוכלו לקנות לכם אחת, כמו למשל זו של חברת 'תומר' מסדרת המוזלי "Vitalia".
היא אמנם מתוקה (קצת מידי לטעמי), אבל מכילה שיבולת שועל, פירות מיובשים ואגוזים, ולכן גם משביעה לאורך זמן. אני אוכלת אותה עם חלב סויה (כי את החלב הרגיל מזמן החלפנו) וזה לגמרי מזין עד ארוחת הצהריים.
הנה המתכון שלי לגרנולה ביתית מעולה:
מצרכים:
- 3+1/2 כוסות (500 גרם) שיבולת שועל, רצוי עבה
- 1/4 כוס שמן זית
- כף סילן
- תוספות כאוות נפשכם – אני שמה חמוציות מיובשות, אגוזים ושקדים (מה שיש בבית באותו רגע).
אופן ההכנה:
- מערבבים הכל בקערה
- משטחים על נייר אפייה בתבנית שטוחה (אני משתמשת בזו של התנור).
- מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות כ-15-10 דקות (תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים).
- מוציאים. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסה!
כמה פשוט ככה טעים ובריא.