איחוד האמירויות סקרנה אותי מאז ומתמיד והסכם השלום רק חיזק את הסקרנות הזו. מה יש בה במדינה הצעירה הזו שהפך אותה לאחת מהמדינות העשירות, החזקות והנאורות בעולם? והאם התדמית המכילה והעשירה שלה היא אכן כך במציאות? (רמז: כן!).
אם גם אתם סקרנים כמוני – הנה כמעט 100 עובדות מעניינות במיוחד על איחוד האמירויות, שאותן חילקתי למספר קטגוריות עיקריות (חלוקה שלי שנעשתה לצורך הנוחות בלבד):
- עובדות "יבשות" (אבל עדיין מעניינות)
- עובדות שמוכיחות את תרבות השלום והרב-תרבותיות כדרך ארץ
- עובדות על כלכלה ופוליטיקה
- עובדות על חדשנות וקדמה
- עובדות שמוכיחות שוויון מגדרי ופרו-פמיניזם
- עובדות מעניינות על בניינים ואתרי תיירות
- אטרקציות
- יצירות ויצירתיות
- תרבות הפנאי
- עובדות על עושר ועושר
- מאכלים אופייניים
- עוד כמה עובדות משעשעות
עובדות "יבשות" (אבל עדיין מעניינות)
- מדינת איחוד האמירויות קיבלה עצמאות בשנת 1971, תחת הנהגתו החזונית של השייח' זאייד בן סולטאן אאל נהיאן הידוע כאבי האומה. השייח' זאייד הלך לעולמו בנובמבר 2004 (בגיל 86) ובנו, השייח' ח'ליפה בן זאיד אאל נהיאן, האמיר של אבו דאבי, התמנה כיורשו בתפקיד.
- איחוד האמירויות מורכבת משבע אמירויות: אבו דאבי, דובאי, שארג'ה, ראס אל-ח'ימה, עג'מאן, אום אל-קיוין ופוג'יירה.
- עג'מאן היא האמירות הקטנה ביותר (כ-260 קמ"ר) ואבו דאבי הבירה היא הגדולה ביותר – היא מתפרשת על פני כ-87% מכלל שטחי מדינות האיחוד.
- פוג'יירה, האמירות החמישית בגודלה היא האמירות היחידה שהרוב הגדול של שטחה הוא הררי.
- המטבע הוא דִרְהַם (AED) והשער שלו כמעט זהה לשקל.

- אוכלוסיית תושבי איחוד האמירויות הערביות מורכבת מיותר מ-200 לאומים, וכ-80% מתושביה הם "אזרחי חוץ".
- השפה הרשמית היא ערבית, אבל מכיוון שחלק ניכר מאוכלוסיית המדינה הם כאמור תושבי חוץ, מדברים בה בשפות רבות אחרות ובהן אנגלית, הינדית, מלאית, פרסי, נפאלית, אורדו, מנדרינית, רוסית, סינגלית וכו'.
- השבוע כאן מתחיל ביום ראשון ומסתיים בשבת, ממש כמו בישראל.
עובדות שמוכיחות את תרבות השלום והרב-תרבותיות כדרך ארץ
- בניגוד למדינות אחרות (ובהן ישראל) שהשקיעו מאמץ רב ולא מעט אלימות כדי להשתחרר מהשלטון הקולוניאלי של בריטניה, האמירויות קיבלו את עצמאותן באמצעות הסכמי שלום (בעיקר בגלל מינוף חכם של גילוי הנפט). השייח' זאייד בן סולטאן אל נהיאן, אבי האומה, הוא זה שאיחד את כל שבעת האמירות למדינה אחת.
- האיסלאם היא הדת הרשמית באיחוד האמירויות, אך היא לא נכפית על האזרחים והתיירים. למעשה יש במדינה בתי תפילה רבים של כל הדתות, כולל בית כנסת ולמעלה מ-40 כנסיות.

- אחוז האוריינות (ידיעת קרוא וכתוב) באיחוד האמירויות הוא בין הגבוהים בעולם ועומד על 93%.
- אבו דאבי ידועה כאחת הערים הבטוחות בעולם ומתגאה בשיעור פשיעה כמעט אפסי.
- שיעורי האבטלה באיחוד האמירויות הערביות הם הנמוכים ביותר בעולם.
- כדי לתת כבוד לכל התרבויות ולכל המדינות, נבנה מסגד שייח' זאייד באבו דאבי בשילוב של חומרים מכל רחבי העולם – השיש נוצר באיטליה ובהודו, לאריגת השטיחים השתמשו בצמר מאיראן ומניו זילנד, הנברשות עוצבו בגרמניה עם גבישי סברובסקי מאוסטריה ומערכת התאורה היא מבריטניה.
- איחוד האמירויות הערביות מעניקה סיוע כלכלי למדינות שהוכו באסון. כך למשל: סיוע לשיקום הריסות הצונאמי (100 מיליון דולר); סיוע לאחר רעידת האדמה בפקיסטן (100 מיליון דולר); וסיוע לאחר סופת ההוריקן קתרינה (100 מיליון דולר).
- בשנת 2014 זכתה איחוד האמירויות בשיא גינס על קישוט חג המולד הגדול בעולם! משקל הקישוט המתכתי היה 1,100 ק"ג, קוטרו 4.68 מ' ונדרשו יומיים כדי להרכיבו ולתלות אותו במרכז קניון דובאי.

- ב-2015 זכתה דובאי בשיא גינס על הציור הארוך ביותר בעולם, 10,850 מטרים, שצויר על ידי תלמידים וסטודנטים במטרה להעלות את המודעות לאוטיזם. הפרויקט המדהים הזה היה חלק מקמפיין בן שמונה חודשים שנקרא "אני שונה בדיוק כמוך", שבמהלכו התקיימו פעילויות שונות שמטרתן ללמד ילדים בכל בתי הספר באמירויות על אוטיזם ועל חשיבות קבלת השוני של האחר.
Powered by GetYourGuide
עובדות על כלכלה ופוליטיקה
- גילוי הנפט באיחוד האמירויות הערביות בשנות השישים, היה אחת הסיבות המרכזיות שהובילו להתפתחות ולצמיחה הכלכלית של המדינה. יצוא הנפט מהווה כ-30% מהתוצר המקומי הגולמי במדינה, ולא בכדי היא מתגאה ברזרבות הנפט השביעיות בגודלן בעולם!
- הענפים הבולטים והחיוניים ביותר ומקור ההכנסה העיקרי של תושבי איחוד האמירויות הערביות לפני גילוי הנפט, היו צלילה ודייג פנינים. המסורת של צלילת פנינים היא זו שבמקור העלתה את איחוד האמירויות על מפת העולם והסחר הבינלאומי עם דרום מזרח אסיה, מזרח אפריקה ובריטניה, והיא זו שהקנתה לה עושר והכרה עצומים.
- לתיירות יש נתח גדול בכלכלה והיא מהווה כ-10% מהתוצר הלאומי. בכל שנה מבקרים באיחוד האמירויות למעלה מ-12 מיליון תיירים (וזה עוד בלעדינו, כן?)!

- הקשר בין איחוד האמירויות לארה"ב הוא קשר חזק ויציב – איחוד האמירויות הערביות היא האומה הערבית היחידה ואחת משלוש מדינות בלבד שבמהלך 20 השנים האחרונות, שיתפה פעולה עם ארה"ב בחמש פעולות מדיניות משמעותיות (סומליה, בוסניה, מלחמת המפרץ הראשונה, אפגניסטן ולוב).
- מידי שנה מארחת איחוד האמירויות יותר מ-20,000 אנשי צבא ארה"ב ובאבו דאבי יש מרכז לחימה אווירית משותפת שבו מתאמנים באופן קבוע טייסי איחוד האמירויות וטייסי ארה"ב.
- איחוד האמירויות חברה באומות המאוחדות, בארגון הסחר העולמי, בליגה הערבית ובמועצה לשיתוף פעולה במפרץ.
- למספר אוניברסיטאות בינלאומיות יש סניפים באיחוד האמירויות, בהן סורבון, אוניברסיטת ניו יורק, בית הספר לבריאות הציבור של ג'ון הופקינס בלומברג והמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT).
- כדי להפוך לשחקן מרכזי בתחום הבריאות העולמי, משתפת איחוד האמירויות פעולה עם מוסדות בריאות מובילים מכל רחבי העולם ובהם מרפאת קליבלנד, בית הספר לרפואה של ג'ון הופקינס וקרן סרטן השד על שם סוזן ג'קומן.
עובדות על חדשנות וקדמה
- איכות הסביבה – העיר מסדר (Masdar) באבו דאבי היא פרויקט עירוני חדשני ויקר ביותר שתוכנן במטרה להיות העיר הראשונה בעולם ללא פחמן, ללא פסולת וללא מכוניות ולקדם התפתחות אנושית בת קיימא. מקור הכוח העיקרי המשמש כאן הוא אנרגיית השמש ואנרגיית הרוח. מאז 2006 הושקעו בעיר 14.3 מליארד דולר רק בפרויקטים של אנרגיה סולרית ורוח (בנוסף להשקעות בשאר המיזמים).

- השר הראשון בעולם לבינה מלאכותית – ב-20 באוקטובר 2017 מינתה איחוד האמירויות את השר הראשון בעולם לבינה מלאכותית! עומר סולטן אל אולמה, בן 27, נחשב למוח שעומד מאחורי המהפכה התעשייתית הרביעית, ושאיפתו היא להפוך את איחוד האמירויות למדינה המותאמת ביותר בעולם לבינה מלאכותית.

- כל מערכת רכבות המטרו של דובאי היא אוטומטית לחלוטין והרכבות נוסעות ללא נהג! בזכות מערכת אלקטרונית מדויקת וחדשנית, עד היום לא איחרה אפילו רכבת אחת. הטמפרטורה בתחנה נשמרת גם היא על 20 מעלות צלזיוס באופן קבוע! מגניב, לא?
- מערכת המטרו של דובאי אף מחזיקה בשיא גינס כמערכת המטרו הארוכה ביותר בעולם ללא נהג – 46.35 ק"מ.
- שרת הממשלה הצעירה ביותר בעולם! בשנת 2016 הפכה שממה אל מזרוי, המכהנת כיום כשרת המדינה לענייני נוער, לשרת הממשלה הצעירה ביותר בעולם כאשר מונתה לראשונה בגיל 22.

- איחוד האמירויות היא אחת המדינות היבשות ביותר על פני כדור הארץ, אך בזכות טכנולוגיה כה חדשנית וחזקה, הם ממש יכולים לגרום להורדת גשם באמצעות זריעת עננים (תהליך הגדלת כמות הגשם המופק מעננים). עבודת זריעת הענן מתנהלת על ידי רשויות מזג האוויר כבר כ-20 שנה וביולי 2010 כבר הצליחה ליצור סופות גשם במדבריות דובאי ואבו דאבי.
- בשנת 2009 שוגרה לחלל החללית הראשונה של איחוד האמירויות, "דובאי סאט 1".
עובדות שמוכיחות שוויון מגדרי ופרו-פמיניזם
למרות מה שאולי סבור לחשוב, איחוד האמירויות היא מדינה מאוד פרו-פמיניסטית (בטח ביחס לשאר מדינות ערב) ולמעשה, על פי דו"ח הפער המגדרי העולמי לשנת 2020, היא מדורגת כאחת המדינות המובילות בשוויון בין המינים במזרח התיכון:

- לשוויון מגדרי יש חשיבות עליונה באיחוד האמירויות, וחוקת המדינה אף מבטיחה שוויון זכויות לגברים ולנשים כאחד. על פי החוקה, נשים נהנות מאותו מעמד משפטי בדיוק כמו גברים, ויש להן זכויות שוות בקבלת תארים, גישה להשכלה, חופש העיסוק, והזכות לרשת רכוש.
- אחוז האוריינות של נשים באיחוד האמירויות הערביות הוא 95.8%.
- 77% מהנשים האמירתיות הן בעלות השכלה גבוהה.
- כ-70% מכל בוגרי האוניברסיטאות במדינה הן נשים!
- 46% מבוגרי אוניברסיטת איחוד האמירויות הערביות במקצועות ה-STEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה) הן נשים!
- זוהי המדינה הראשונה בעולם שמחייבת תאגידים וסוכנויות ממשלתיות לכלול נשים בדירקטוריון שלהן.
- כשני-שלישים מהמשרות במגזר הציבורי באיחוד האמירויות מאוישים על ידי נשים! 30% בתפקידי ניהול ו-15% בתפקידים טכניים ואקדמיים. למעלה מ-25% משרי הממשלה הן נשים!
- 50% מחברי המועצה הלאומית הפדרלית (FNC) הן נשים.
- עסקים בבעלות של נשים מהווים כ-10% מהערך הכולל של המגזרים הפרטיים.
- 23 נשות עסקים אמירתיות נכנסו השנה (2020) לרשימת 100 נשות העסקים הערביות החזקות ביותר בעולם – המדינה עם מספר הנשים הגבוה ביותר.

- כ-20% מהסגל הדיפלומטי באיחוד האמירויות הן נשים. כולל שגרירות באו"ם, בפינלנד, בלטביה, בדנמרק ובפורטוגל.
- בשנת 2014 נפתחה באיחוד האמירויות מכללה צבאית לנשים. הראשונה מסוגה באזור.
- המדינה מכשירה נשים כמופתיות – חוקרות מוסלמיות סוניות המפרשות את החוק האסלאמי.
- בשנת 2004 מונתה השייח'ה לובנה אל קוואסימי לשרת סחר החוץ, ובכך הפכה לשרה האישה הראשונה של איחוד האמירויות.
- באוקטובר 2008 הושבעה באיחוד האמירויות השופטת הראשונה. מאז מונו ארבע נשים כשופטות, שתיים כפרקליטות ציבוריות ו-17 כעוזרות תביעה ופקידות לענייני נישואין. במרץ 2019 מונו לראשונה שתי שופטות לביהמ"ש הפדרלי – ח'דאג'ה חמיס ח'ליפה אל מלאס וסלאמה ראשיד סאלם אל קטבי.
- ביום השנה הלאומי (סוג של יום העצמאות) 2012, הופיעה לראשונה שרה אל קאיוואני (Sara Al Qaiwani), זמרת האופרה האמירתית הראשונה בהיסטוריה, בבורג' ח'ליפה מול קהל של 4,000 אנשים.
עובדות מעניינות על בניינים ואתרי תיירות
- שדה התעופה הבינלאומי בדובאי הוא שדה התעופה השני העמוס ביותר באסיה.
- טרמינל 3 בשדה התעופה של דובאי הוא הטרמינל הגדול ביותר בעולם. חוץ מטיסות יש בו גם מלון חמישה כוכבים, חנויות רבות, בריכת שחייה, חדר כושר, ג'קוזי ולא אחד אלא שני גני זן!

- בורג' ח'ליפה (Burj Khalifa) – כי שום אזכור של איחוד האמירויות לא שלם בלי לדבר על גורד השחקים העצום הזה… הוא מתנשא לגובה של 828 מטר – שווה ערך לכשלושה מגדלי אייפל הניצבים זה על זה, ויש בו יותר מ-160 קומות.
Powered by GetYourGuide
- כדי לנקות את חזית הזכוכית המבהיקה של הבניין, מועסקים כ-36 עובדים שעובדים ברצף במשך שלושה חודשים.
- הבורג' ח'ליפה מחזיק לבדו בכמה שיאי עולם ובהם למשל: מספר הקומות הרב ביותר, מרפסת התצפית החיצונית הגבוהה ביותר, שירות המעליות הגבוה ביותר וכמובן – הבניין הגבוה ביותר בעולם.

- מסגד שייח' זאייד (Sheikh Zayed Mosque) – המסגד הגדול של שייח' זאייד באבו דאבי הוא המסגד הגדול ביותר במדינה. יש בו 82 כיפות והכיפה הראשית היא הגדולה מסוגה בעולם! באולם התפילה המרכזי נמצאים גם השטיח הגדול בעולם והנברשת הגדולה בעולם.

- גורד השחקים 'Capital Gate' באבו דאבי הוא הבניין הנוטה ביותר בעולם – הוא נוטה בזווית של 18 מעלות. 14 מעלות יותר מהמגדל הנטוי של פיזה.

- בורג' אל ערב (Burj Al Arab) שבדובאי הוא מלון שבעה כוכבים הראשון בעולם ונחשב לאחד המפוארים ביותר שיש. הוא מעוצב כמפרש, חללי הפנים שלו מלון מעוטרים בעלי זהב 24 קראט שמשתרעים על כ-1,790 מ"ר ויש בו אפילו "תפריט כריות" שמאפשר לאורחיו לבחור מבין תשעה סוגים של כריות!

- קניון דובאי הוא אחד הקניונים הגדולים בעולם! הוא מתפרש על פני שטח של 12 מיליון מ"ר. יש בו מעל 1,200 חנויות כולל של מותגי היוקרה הנחשבים, 26 מסכי קולנוע ומעל 120 בתי קפה ומסעדות.
- בקניון דובאי מוצג באופן קבוע מאובן של דינוזאור (דיפלודוקוס לונגוס) בן 155 מיליון שנה. זהו אחד המאובנים הבודדים בעולם שהתגלו כמעט עם כל העצמות שלמות!
- 'מסגרת דובאי' (Dubai Frame) היא מסגרת התמונות הגדולה בעולם. גובהה 492 מטר והיא מתנשאת מעל קו הרקיע של העיר, מה שהופך אותה לאתר תיירות מפורסם.

- בדובאי יש שלושה איים מלאכותיים המכונים "איי הדקלים" (Palm Islands): פאלם ג'ומיירה (The Palm Jumeirah), פאלם ג'בל עלי (Palm Jebel Ali) ואי דיירה (Deira Islands). זהו למעשה ארכיפלג מלאכותי של איים קטנים רבים המעוצבים יחד בצורת מפת העולם, שבו יש אי אחד לכל מדינה כמו לבנון, בריטניה ואחרות.
- פאלם ג'ומיירה הוא אחד האיים המלאכותיים הגדולים ביותר בעולם! הוא מעוצב בצורת עץ דקל עם כפות וענפים פרושים, יש בו מלונות רבים והוא דומה יותר למיני-עיר מאשר לאי.
- ההר הגבוה ביותר במדינה הוא ג'בל ייביר שבהרי אל חג'אר, המכונה גם ג'בל אל מברה. הפסגה הגבוהה ביותר בו מתנשאת לגובה של 1,727 מ' מעל פני הים.

אטרקציות
- הגן הקסום בדובאי (The Miracle Garden) הוא גן הפרחים הגדול ביותר בעולם! הוא משתרע על שטח של כ-72,00 מ"ר, כולל יותר מ-50 מיליון פרחים ו-250 מיליון צמחים ויש בו אינספור פסלים פרחוניים, מרבדי פרחים ועיצובים פרחוניים.

- עולם הפרארי (Ferrari World Abu Dhabi) הוא פארק השעשועים הראשון בעולם של המותג פרארי – ברצלונה השני. כאן גם נמצאת רכבת ההרים המהירה בעולם ('Formula Rossa'). כמה מהירה? היא מגיעה למהירות של 239 קמ"ש תוך פחות מ-5 שניות!

- מיכל האקווריום של דובאי (Dubai Aquarium), שנפחו 10 מיליון ליטר, הוא האקווריום המקורה הגדול ביותר בעולם! הוא ממוקם בקומת הקרקע של קניון דובאי, יש בו יותר מ-33,000 בעלי חיים ימיים שמשתייכים ליותר מ-200 מינים והוא מאכלס את האוסף הנרחב ביותר בעולם של כרישי חול נמר.
- סקי דובאי (Ski Dubai) הוא אתר הסקי המקורה הראשון במזרח התיכון. הוא ממוקם בתוך קניון האמירויות וכ-22,500 מ"ר משטחו מכוסה שלג אמיתי! יש בו מדרונות סקי ומעליות סקי וכחלק מתוכנית הקיימא של מדינות האיחוד, הוא גם מהווה מקלט לפינגווינים.

- הגלגל הענק הגבוה בעולם, Ain Dubai, אמור היה להיפתח בדובאי באוקטובר 2020, אבל פתיחתו נדחתה בגלל הקורונה.
- מוזיאון הלובר (Louvre Abu Dhabi) באבו דאבי הוא הסניף היחיד של המוזיאון מחוץ לפריז.

Powered by GetYourGuide
יצירות ויצירתיות
- פסל השוקולד הגבוה בעולם – לציון חגיגות ה-43 לאיחוד האמירויות הערביות, נעשה העתק של הבורג' ח'ליפה שעשוי כולו מ-5,200 ק"ג של שוקולד בלגי. גובה הפסל היה כ-13.52 מטר, מה שהפך אותו למבנה השוקולד הגבוה ביותר בעולם.

- שרשרת הזהב בעבודת יד הארוכה ביותר בעולם – 'שרשרת החגיגות בדובאי' יוצרה לציון 20 שנה לפסטיבל הקניות בדובאי. משקלה קרוב ל-240 קילוגרם ואורכה כ-5 קילומטרים. 100 בעלי מלאכה עמלו על ייצורה והתהליך ארך 45 יום. בתום החגיגות נחתכה השרשרת לחתיכות ונמכרה ללקוחות.
- השטיח הארוג ביד הגדול ביותר בעולם – במסגד הגדול של שייח' זאייד באבו דאבי נמצא השטיח הגדול ביותר שארוג ביד. השטיח, בגודל 5,630 מ"ר, יוצר על ידי חברת שטיחים איראנית ב-9 חלקים והורכב במסגד.
- במסגד שייח' זאייד נמצאת גם הנברשת השלישית בגודלה בעולם. היא עשויה מנירוסטה, פליז וזהב 24 קראט.

תרבות הפנאי
- כדורגל וקריקט הם בין ענפי הספורט הפופולאריים ביותר באמירויות, לצד ספורט מרוצים כמו מרוצי מכוניות, בזים ומרוצי גמלים.
- בשנת 2009 הפכה איחוד האמירויות למדינה הראשונה במזרח התיכון שאירחה את טורניר גביע העולם בכדורגל של פיפ"א.
- מרוצי מכוניות – "מעגל המרינה" (Yas Island Marina Circuit) באבו דאבי הוא מסלול מרוצי הפורמולה השני במזרח התיכון (הראשון היה בבחריין). הוא יכול להכיל עד 60,000 צופים ומצויד כך שניתן לקיים בו אירועים גם בלילה.
- בזים – בזים הם הציפור הלאומית של איחוד האמירויות והבז אף מופיע בסמל הלאומי שלהם. הבזים במדינה הם בבעלות משפחות המלוכה ועד היום אמנות ההכשרה והשמירה על בזים היא בילוי פופולארי. הם כל כך חשובים עד כדי כך שנדרש דרכון מיוחד כדי להוציאם מהמדינה!
- מידי שנה בחודש דצמבר מארח פארק ח'ליפה המפורסם את פסטיבל הבז של אבו דאבי – אירוע שאליו מביאים במיוחד מאות בזים מאירופה, אסיה, אפריקה, אמריקה והמזרח התיכון.

- בית החולים פלקון באבו דאבי מטפל ביותר מ-11,000 בזים בשנה. כחלק מהטיפול הבזים אפילו זוכים לפדיקור שבו הציפורניים שלהם מקוצצות ולא משויפות, במטרה למנוע זיהום שעלול להיגרם כתוצאה מהציפורניים המאורכות.
- סוסים – באיחוד האמירויות מתקיים מרוץ הסוסים היוקרתי ביותר בעולם, The Dubai World Cup.
- גמלים – גמלים הם חלק חשוב ובלתי נפרד מהמסורת ומהתרבות האמירתית. מרוצי גמלים הוא ענף הספורט האהוב ביותר על תושבי איחוד האמירויות הערביות וברחבי המדינה יש אפילו 15 מסלולי מרוץ גמלים. אבל זה לא הכל… לגמלים יש גם תחרות יופי ובכל שנה, בדצמבר, מתקיים באבו דאבי פסטיבל הגמלים אל דהאפרה שמטרתו העיקרית היא להציג ולהאדיר את אורח החיים הבדואי המרתק.
- החיה הלאומית של איחוד האמירויות היא אוריקס ערבי (ולא גמל, למרות החשיבות התרבותית שלו). האוריקס הוא בעל חיים בינוני עם שתי קרניים ישרות וארוכות וזנב קצר. תמונה של האורקס מודפסת על השטר של 50 דירהם.

עובדות על עושר ועושר
- דובאי מכונה לעתים קרובות 'עיר הזהב', בעיקר בגלל שוק הזהב בה שהוא השוק הגדול ביותר בעולם למכירת זהב ותכשיטים.
- הזהב באיחוד האמירויות הוא בדרך כלל זול יותר מאשר כסף "רגיל". זאת מכיוון שעל זהב מוטלים מיסים נמוכים יותר.
- באיחוד האמירויות יש אפילו כספומטים שמהם ניתן למשוך מטילי זהב! בכספומט הזה תוכלו לבחור מתוך מגוון של 320 מוצרי זהב, כולל מטילי זהב ומטבעות זהב בהתאמה אישית.

- מכוניות המשטרה של דובאי מפוארות במיוחד. צי המכוניות שלהם כולל מגוון מכוניות יוקרה כמו בוגאטי, פרארי, בנטלי, למבורגיני, קמארו, מרצדס ועוד. מכונית המשטרה המהירה ביותר שלהם היא ויירון שמהירות הנסיעה בה יכולה להגיע עד ל-407 קמ"ש!

- בדובאי אפשר לרכוש את הקאפקייק היקר ביותר בעולם, ה-'Golden Phoenix cupcake' (עוף החול המוזהב)! הוא מיוצר עם אבקת זהב, שוקולד איטלקי, פולי וניל מאוגנדה ותותים טבולים בזהב אכיל. כל זה עטוף ביריעת זהב אכילה של 23 קראט. המחיר אגב הוא 3,700 דרהם! מאז השקתו בשנת 2013 נמכרו רק כ-15 יחידות קאפקייקס מוזהבים, בעיקר עבור ארמונות השייח'ים, אבל גם אתם יכולים (בהזמנה של 48 שעות מראש בחנות Bloomsbury's בקניון דובאי).
- עובדת בונוס לגבי הקאפייק המוזהב: החנות תורמת 50 אחוז מרווחי הקאפקייקס לתוכנית המזון העולמית של האו"ם. אשרף חמודה (Ashraf Hamouda), מנכ"ל הפיתוח עסקי של MENA (מחלקת השותפות של מרכז אסיה ומזרח אירופה בתוכנית המזון העולמית של האו"ם), ציין כי העלות של יחידת קאפקייקס מוזהב אחת יכולה להאכיל לפחות 1,850 ילדים בתת תזונה.

- אם כבר מדברים על זהב, בדובאי "שופכים" זהב על הרבה סוגי מאכלים – גלידות, קפוצ'ינו, סטייקים ואפילו המבורגרים.
מאכלים אופייניים
- חלב גמלים! באיחוד האמירויות משתמשים בחלב גמל להכנת ביסקוויטים ושוקולד. הם מאמינים כי חלב גמלים הוא בריא יותר, קל יותר לעיכול, מכיל פי עשרה יותר ברזל ופי שלוש יותר ויטמין C מאשר חלב פרה ובעל אחוז כולסטרול נמוך יותר מחלב פרה. באל מג'ליס שבקניון דובאי תוכלו למצוא גלידות ושוקולדים המיוצרים מחלב גמל.
- בדובאי תוכלו לטעום גם המבורגר גמלים.
עוד כמה עובדות משעשעות
- עד שנת 2015 לא הייתה בדובאי מערכת כתובות – לא מיקודים, לא מספרי בתים ולא מערכת דואר. כדי לספק חבילה בבטחה, היה צריך לרשום הוראות הגעה מפורטות ליעד הרצוי. בשנת 2015 הוקצה לכל הבניינים קוד ייחודי בן 10 ספרות הנקרא מספרי מקני שמסייע באיתורם.
- שיאי גינס – איחוד האמירויות היא שיאנית שיאי העולם של גינס, ונכון לשנת 2019 היא מחזיקה בלא פחות מ-190(!) שיאי גינס. בהם המגדל הגבוה בעולם, הגלגל הענק הגבוה בעולם, מערכת המטרו האוטומטית הארוכה בעולם, השטיח הגדול בעולם, הקאפקייק היקר בעולם, הציור הזוהר בחושך הגדול בעולם (416.26 מ"ר), שטיח עלי הכותרת הגדול בעולם, ועוד…
- בינואר 2020 זכתה העיר האקולוגית מסדר בשיא גינס על הפסיפס הגדול בעולם שעשוי מחומרים שניתנים למחזור. הפסיפס שהושק לקראת שבוע הקיימות באבו דאבי מתפרש על פני שטח של 1,165 מ"ר (כארבעה מגרשי טניס) ומורכב מכ-90,000 פריטים.

נו, שווה או לא שווה?
Powered by GetYourGuide