דף הבית » כל הכתבות » טיולים » בתי מלון » מה קודם למה – נפש בריאה או גוף בריא?

מה קודם למה – נפש בריאה או גוף בריא?

אני יודעת שהפתגם אומר ש"נפש בריאה בגוף בריא", אבל האם לא נכון שכשהנפש חולה, מודאגת, מתייסרת, אז המחלות באות על האדם?? זה כמו לשאול מה קודם למה – הביצה או התרנגולת?! לי לפחות אין תשובה ברורה לשאלה הזו ונדמה לי כי האיזון הוא מילת המפתח. ואיפה אפשר למצוא איזון מושלם אם לא בנופש שמרגיע את הנשמה ודואג גם לרווחת הגוף?

לקראת השנה החדשה, וממש בפתחה, הוזמנתי לבקר במלון 'דניאל' ים המלח, מרשת טמרס, לרגל השקת קונספט הבריאות החדש של המלון: "בריאות לנופש".

כדי להסביר לאורחים את הקונספט החדש בחר ליאור חיימוביץ', מנכ"ל המלון, להביא בפניהם דווקא את ההגדרה למונח 'אושר' במילון: "רגש המבטא מצב נפשי של האדם שמקורו בהנאה וסיפוק. האושר מתאפיין בהרגשה חזקה של שמחת חיים ולו סממנים פנימיים, כמו תחושות של התלהבות, רוגע ותקווה; וסימנים חיצוניים, כמו חיוך, צחוק או שמחה. מצב של אושר כולל הרגשה טובה, ביטחון, תענוג, שביעות רצון, שלוות נפש ובריאות". תכל'ס באמת. אין אושר גדול מאשר כשהגוף בריא והנפש שלווה. ועל זה בדיוק מבוסס הקונספט החדש של המלון.

וככה, הגענו למלון בשעות הצהריים המוקדמות, אחרי נסיעה עם נהג, איך לומר, לא משהו… חשבתי שייקח לי זמן להתאושש מהנסיעה, אבל כבר עם הכניסה למלון, נשכחה חווית הנסיעה כלא הייתה.

בכניסה למלון קיבל את פנינו ליאור חיימוביץ', מנכ"ל המלון בעצמו. איש צנוע ומקסים שלאורך כל האירוח, נדמה היה לי כאילו המלון הוא ביתו הפרטי והוזמנתי להתארח אצלו בסלון.

לאחר 20 דק' של שכיבה בבוץ, נשטף הגוף היטב ואתם חייבים לעשות את זה כדי להרגיש את הרכות של העור אחרי. אי אפשר להפסיק ללטף את העור – הוא מבריק, נקי, שמנוני טיפה ורך רך רך!!

אחרי שנהנינו בטיפולי הספא (המשך ממנו עוד יגיע), הצטרפנו לסדנת הבריאות שהעביר שף המלון חיים דיין. הסדנה הזו היא אחת מסדנאות הבריאות הרבות שמעניק המלון לאורחיו, כחלק מהקונספט החדש.

"אין זה מפתיע בכלל שבתקופה זו של שנות האלפיים, הבריאות החלה לתפוס כל כך הרבה עניין בציבור", הוא אומר. "אלו שנים של התפתחות, של צמיחה, האדם מבין שהוא יכול לבקש יותר עבור עצמו, לרצות יותר מהחיים, מהעולם. תזונה לקויה משפיעה עלינו לשלילה בכל רובדי החיים ולעומתה, תזונה בריאה ומאוזנת תשפר את כל רובדי חיינו." מסכימה. 100% מסכימה.

בסדנה, שפתוחה לכולם, לימד השף להכין סלט בריאות "דניאל" ולוקוס ים אפוי בשמן זית ליים ומלח ים מעושן על מצע 'טבולה קינואה אדומה'.

את הדג אמנם לא טעמתי (כי אני צמחונית), אבל הסלט היה מעולה וחברותיי שטעמו את הדג שיבחו אותו. אגב, כל אורח שמגיע לסדנה, מקבל חוברת עם המתכונים שהודגמו. רוצים לנסות בבית? בבקשה…

מתכון לסלט בריאות 'דניאל"

מצרכים (ל-4 אנשים):

  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד, חתוכים לקוביות.
  • גרעינים מרימון אחד.
  • חבילת סלרי.
  • 50 גר' אגוזי מלך קלויים.
  • חבילת מיקס עלים ירוקים.
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות.

לרוטב:

  • מיץ תפוזים מתפוז אחד.
  • 2 כפיות דבש.
  • 2 כפיות שמן זית.
  • 1 כפית חרדל.

ההכנה:

מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט. בנפרד מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושופכים את הרוטב מעל הסלט. כמה פשוט, ככה טעים. תאמינו לי או שתנסו בעצמכם!

לאחר שאכלנו, הגיע לסדנת 'מתוקים בריאים' משה סרגני, השף קונדיטור של המלון.

הוא לימד את הנוכחים להכין עוגיות שיבולת שועל טעימות בצורה בלתי רגילה וממתק בריאות מגרנולה

גם כאן, החוויה הייתה מרשימה (טוב, אתם יודעים כמה אני אוהבת סדנאות אפייה) ויש גם מתכונים. בחרתי להביא לכם את המתכון לעוגיות שיבולת השועל, כי הן באמת הפתיעו אותי בטעמן והיו פשוט מעולות:

מצרכים:

  • 325 גר' קמח מלא או לבן (המלצה של השף קונדיטור – קמח שיפון).
  • 12.5 גר' אבקת אפיה.
  • 12.5 גר' סודה לשתייה.
  • 250 גר' סוכר חום.
  • 325 גר' חמאה.
  • 50 גר' דבש.
  • 350 גר' שיבולת שועל.
  • 200 גר' צימוקים.
  • 75 גר' שומשום מלא.
  • 100 גר' אגוזי פקאן.

ההכנה:

  • מקציפים את הסוכר עם החמאה עד לקבלת קרם אוורירי (המון זמן. 10 דק' בערך).
  • מוסיפים את הדבש ואת שאר חומרי הגלם בתנועות קיפול אל תוך הקרם.
  • יוצרים כדורים קטנים ומסדרים על תבנית משומנת במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.
  • אופים כ 15 דק' בחום של 170 מעלות. יאמי!!

לאחר שהסתיימה הסדנה הטעימה הזו התקיימו עוד שתי סדנאות במקביל – סדנת יוגה בחוץ, בדיוק בשקיעה וסדנת טיפוח ויופי. אני, בטח כבר ניחשתם, בחרתי בסדנת היוגה. זו הייתה שעה מדהימה, עם הנוף, האור המיוחד ותרגילי יוגה בסיסיים, אבל כייפים באוויר הפתוח על מזרנים לבנים (אמנם לא מזרני יוגה אמיתיים, אבל זה היה קסום).

בכלל, בכל יום מוצעים בין 3-2 סדנאות בריאות שונות, מתוכן יכול לבחור כל אורח איזו סדנה שבא לו. ללא תשלום נוסף וללא הרשמה מראש. פשוט ליהנות.

כשסיימתי למתוח את הגוף, עליתי לחדר להתארגן לארוחת הערב. ארוחת הערב התקיימה במסעדת לה-מטרו של המלון. מסעדה המשמשת את קומות 'הקלאב' לארוחות בוקר המופרדות משאר אורחי המלון.

יולי ואני בכניסה לארוחת הערב

המסעדה מקסימה! על קירותיה תלויים ציורים והמראה הכללי שלה הוא של שאטל יוקרתי בפרברי פריז.

האוכל הוגש לנו על ידי מלצרים והתפריט כלל המון סלטים, לחמים וכמובן יין!

למנה ראשונה – פילה סלומון נורווגי מאודה על קרם ארטישוק לימוני, שמן בזיליקום וקונפי עגבניות שרי, ולמנה עיקרית – פילה בקר 'אנגוס' לצד פריקי שקדים וקינמון ומדליוני זוקיני.
כרגיל, לצמחונית הבעייתית (זו אני) הכין השף מנה ראשונה מיוחדת של רביולי במילוי קרם ארטישוק עם כרובית ופלפלים קלויים, ולמנה עיקרית קיבלתי נתחי טופו על מצע חיטה.

הקינוחים כללו טריו מתוקים של בריאות: מוס תפוחים טבעי בכוס אספרסו, שטרודל פילו פירות יבשים ואגוזים (מעולה) וגרנטיה רימונים.

כמובן שחבורת השוקוהליות שלנו הייתה צריכה מנת שוקולד הגונה אחרי כל בוסט הבריאות הזה, אז השף-קונדיטור פינק אותנו בסופלה שוקולד איכותי וטעים.

בכלל, כל קונספט הבריאות הזה הוא לא בגדר חובה וחשוב להדגיש את זה. הוא פן נוסף שמציע המלון לאורחיו. זוהי לא חוות בריאות, אלא מלון חמישה כוכבים, שנותן לאורחים שלו אפשרות לבחור. הכי כיף לבחור!

אחרי הארוחה נתבקשנו להחליף לבגדי ים ולרדת לקומת הספא, שם לדברי ליאור חיימוביץ' המנכ"ל, חיכתה לנו הפתעה. ואכן חיכתה לנו הפתעה!

קומת הבריכות של הספא הוארה באור נרות מרגיע. מטפלים מצוות הספא קיבל את פנינו לטעימות מעיסויים שונים לבחירה, מטפל ההידרותרפיה פינק אותנו בטיפול מושלם מתחת למים ובמשך שעות השתכשכנו בבריכת המלך המחוממת, שממשיכה מהספא אל חצר המלון, בג'קוזי ובבריכות הנוספות.

לאורך כל הערב פינקו אותנו אנשי המלון בפירות טריים ומיצים שנסחטו במקום.

היה ערב משכר ולא מיין. ערב משכר משלוות נפש ובריאות. ממש כמו בציטוט הגדרת האושר.

רומי ואני משתכשכות בבריכת המלח

השינה אחרי כל היום הזה, האוכל הטעים והבריא והמיטות המפנקות, הייתה ערבה והבוקר הפציע והעלה חיוך (אושר?) על פניי. באמת. ממש כך. הכי ציורי שיש.

אחרי שבהיתי שעות בנוף הרגוע של ים המלח, ירדנו לאכול ארוחת בוקר במסעדה בה התארחנו בערב הקודם. הפעם השולחנות היו ערוכים כבודדים. על שולחן ארוך הוצבו מגשי נירוסטה עם מגוון תבשילים חמים כמו ביצים ופשטידות. על שולחן נפרד הוצבו מגוון ירקות וגבינות.

והחלק הכי מגניב בעיניי הייתה פינת הקורנפלקס. שם הוצבו על גבי משקלי מטבח קטנים המון סוגים של דגנים ולצד כל אחד מהם הערך הקלורי שלו ל-100גר'. כך, כל אחד יכול לשקול לעצמו את המנה שהוא רוצה. בסמוך הוצבו יוגורטים, סילאן, דבש וחלבה וסיפקו ארוחת בריאות איתנה וטעימה.

כשסיימנו להתפנק על ארוחת הבוקר, לא נותרה ברירה ונאלצנו לארוז ולהתכונן לנסיעה חזרה. לא להאמין שהייתי שם פחות מ-24 שעות. הניתוק והאווירה היו מושלמים כך שמצד אחד נדמה כאילו שהיתי שם שבועיים לפחות ומצד שני השאיר טעם של עוד. הרבה טעם…

יש עוד המון דברים שלא הספקתי לטעום מהם ויש המון המון דברים לילדים: תחרויות ספורט כולל כדורעף חופים (הובא חול ים במיוחד עבור בניית מגרש כדורעף חופים), צעידות בוקר, טיולי אופניים משפחתיים (עם ניווט ואפילו כובע ובקבוק מים לדרך), אולם באולינג מקצועי שכולל שמונה מסלולים, פאס סקוטי, מועדון ילדים מושקע ועוד המון פעילויות, תחרויות, סדנאות וגסטרונומיה.

המחירים לא מאוד יקרים יחסית למה שמקבלים ונעים בין 1300-800 ש"ח לאדם ללילה בחדר. וזה שווה.

אני עדיין מוטענת. אפילו אני לא האמנתי כמה הייתי צריכה את הטעינה הזו וכמה בילוי קצר כזה יוכל להטעין אותי. לא יכולתי לחשוב על דרך אחרת, מושלמת יותר לפתוח איתה את השנה הזו. מסתבר שלא הזמן קובע, אלא מה שעושים בו ובמלון דניאל באמת עשיתי הרבה. בשביל עצמי. בשביל הגוף והנשמה שלי.

אז אם אתם חושבים שיש לכם תושבה לשאלה מה קודם למה – נפש בריאה או גוף בריא, אם אתם זקוקים לטעינה או אם סתם בא לכם להתפנק באמת אבל – אני ממליצה לכם בחום על המלון המקסים הזה. תיהנו. ד"ש לצוות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top