דף הבית » כל הכתבות » תרבות » ספר קסום לסופ"ש: "סיפורים עם כנפיים"

ספר קסום לסופ"ש: "סיפורים עם כנפיים"

הספר החדש של אשכר ארבליך-בריפמן "סיפורים עם כנפיים" הוא בדיוק מה שיכרבל את הילדים שלכם מתחת לפוך בשבת חורפית שכזו. קסום. הלכה למעשה.

חשבתם פעם איך זה שעם כל הקדמה והטכנולוגיה, התחום היחיד שלא מש מהעולם ואולי אפילו התחזק (כפי שניתן להסיק מסיכום השנה של גוגל) הוא עולמם של יצורי הפלא? מסנטה קלאוס ואליהו הנביא, דרך פיית השיניים וחדי הקרן ועד ספיידרמן ויתר גיבורי העל. קסם זה כיף. בכל גיל. ואולי בגלל זה הספר הזה (הוצאת דני ספרים) הוא בדיוק מה שצריך לשבת חורפית!

"סיפורים עם כנפיים": הצצה לעולמן הקסום של הפיות

בלילה חורפי וגשום (מממ מוכר?), כשסערת ברקים מתחוללת בחוץ, מזהה טונדרה דרך החלון שלושה ילדים רטובים ורועדים מקור. למורת רוחה של טייגה אחותה התאומה, היא לא מהססת ומזמינה אותם להתחמם בבית ושם, בזמן שהם מתייבשים וממתינים שהגשם יירגע והם יוכלו לחזור הביתה, מתחילה להירקם לה מערכת יחסים נעימה, מלאה בסיפורים קסומים ומרתקים.

כבר במפגש הראשון מגלים שלושת הילדים – פיפי, בנג'י ובולי, שטייגה וטונדרה הן בעצם פיות בפנסיה, שקיבלו החלטה לעזוב את עולם יצורי הפלא שבו חיו ולהפוך לבנות אנוש "רגילות". בערך.

הילדים, ספק מאמינים ספק סקפטיים, מקשיבים מרותקים לסיפורים של זוג הקשישות הנחמדות ויחד הם נישאים על כנפי הדמיון (או שלא) אל מקומות רחוקים, עולמות קסומים וחוויות מעולם אחר, כשכל פרק בספר (סה"כ 9) הוא בעצם סיפור אחר.

לי אגב, הספר הזכיר את התוכנית שהכי אהבתי בילדות: "סיפורי עמים". זוכרים?

הספר אמנם מתאים בעיקר לנוער, אבל גם אני נהניתי ממנו מאוד. קצת נוסטלגיה והתרפקות על העבר, מה יש?! אהבתי במיוחד את העובדה שבכל סיפור שזורים עובדות מדעיות ומידע שמרחיב בעקיפין את האופקים של הקוראים הצעירים ואהבתי עוד יותר את השילוב המושכל של ביטויים ומילים "בשפה גבוהה" שבו משתמשת אשכר ארבליך-בריפמן, תוך שהיא מטמיעה גם את ההסבר כחלק מהסיפור. הנה דוגמה פצפונת:

"הי!" קפץ בולי בהתלהבות, יש לכן שמות של אזורי אקלים! זה ממש נחמד!"… "ולך יש ידע לא רע בקלימטולוגיה", שיבחה אותו טונדרה אך בולי נאלץ להודות כי הוא לא מכיר את המילה. "חקר האקלים", הסבירו טונדרה…"

אהבתי מאוד גם שסיפורי הקסם מבוססים על עובדות ומקרים אמיתיים, שרק מחזקים אצל הקורא את הספק באשר לאמיתותן – כן. גם אצל הסקפטיים ביותר. אגב, אחד הדברים שמחזקים את זה עוד יותר – באופן מופלא ממש – היא דמותו של בולי, שגם הוא מעלה תהיות ראציונליות לאורך כל הספר, אבל לא באמת יכול לוותר על הסיכוי שאולי הכל אמיתי והן באמת פיות. הסקפטיות שלו גרמה אפילו לי לתהות אם בסוף הספר הן יחשפו אמת אחרת ויספרו לילדים שהכל היה בדיה.

באמת קסום. הספר הכי כייפי לסופ"ש סוער. מילה שלי. אה ו… ממש אין כאן רק פיות, אלא גם בנות ים, חדי קרן ואפילו דרקונים. קסום כבר אמרתי, לא?!

Scroll to Top