דף הבית » כל הכתבות » קולינריה » מבחן טעימה » מהממת: המקדש של הקישים

מהממת: המקדש של הקישים

אני מעריצה אנשים שמצליחים להפוך את התחביב שלהם למקצוע ועוד להצליח בו… קחו למשל את יוספה וניסים, הבעלים של "הקישריה" – הם גרו בכלל בצפון ועבדו בעבודות רגילות לחלוטין. בבית, להנאתה, הכינה יוספה קישים מכל הסוגים. עם הזמן שכנים ומכרים ביקשו שתכין עבורם והיום – בום! שני סניפים: אחד בגבעתיים והשני בתל אביב.

"הקישריה", היא סוג של בית קפה. מסעדה שבו מוגשים קישים מכל הסוגים, המינים, הטעמים והשילובים. הקישים נאפים במקום, לעיני האורח ומורכבים מרצונותיו האישיים או על פי התפריט העשיר והמסחרר. עד היום קיימים כבר למעלה מ-50 סוגי קישים מלוחים, חמוצים, חריפים וכמובן – מתוקים בשילובים שאפשר רק לדמיין.

עיצוב המקום מעורר תחושה של בית מרזח או חצר ביתית ומשהו באווירה פשוט לא נותן לאנשים ללכת (או שזה הקושי לבחור). חוץ מהעיצוב עצמו הכל מוקפד ומלא ניחוח הומוריסטי. התפריט כולל "תסריטי שיחה" משעשעים כמו: "נכנס אדם לקישריה ואומר: 'וואו מגניב פה! אחלה קישים. אבל מה עוד יש?" (בחלק של הקפה בתפריט), "קטן זה טוב!" (אמרה מישהי בחלק של מארזי מיניקיש) ועוד. וזה עוד לפני שדיברתי על המהממת – גלויית העסקית המגניבה.

והטעם – גן עדן… הקלתית פריכה ורכה (מבוססת על חמאה, אלא מה?), הירקות טריים ואם רק אפשר היה להעביר כאן את הריח, הצבעים והאווירה.

לקראת שבועות משיקה הקישריה קולקציית קישים חדשה הכוללת קיש בצל מקורמל – חציל מעושן, בשילוב קשקבל ואגוזי מלך. קיש עגבניות שרי צלויות בשמן זית, במילוי גבינת לאבנה וזעתר. קיש סלק צלוי בבלסמי וסילאן, בשילוב רוקפור ואגוזי מלך וגם קיש לבבות ארטישוק צלויות בטימין, בשילוב עגבניות שרי צלויות בשמן זית וקממבר. יאמייייי!!

בנוסף לכל ההפתעות האלו, מקבל כל מי שרוכש ב-100 ש"ח ומעלה כרטיס גירוד "קיש גד" (טקסטים מקוריים, כבר אמרתי?) וזוכה בהפתעות נוספות.

את כל הקישים ניתן להזמין והם יגיעו עם שליח וחדש חדש – השיקו עכשיו ערכת קיש ביתית: ערכה הכוללת קלתית ריקה, אפויה למחצה, חמגשית ובה שלוש תוספות לבחירה ושק זילוף ובו הרוטב המטריף. את הערכה לוקחים הביתה ושומרים במקרר עד שבוע. כשהאורחים בדרך, מוציאים, מרכיבים, שמים בתנור ומסתירים ראיות. אף אחד לא יאמין שהכנתם לבד, אבל גם לא יהיו להם הוכחות 🙂

המומלצים שלי: קיש בצל מקורמל, פטריות ומוצרלה (שזה גם הקיש שהכנתי בבית וזכה לתשואות רמות). בטטה, פטריות, אננס וצ'ילי (הכי אוהבת שילוב של מתוק עם חריף). פלפלים, רוקפור, צימוקים ואגוזי מלך וכמובן לקינוח – הטארטים המתוקים: תאנה, גבינת עיזים, פקאן וקנמון. שוקולד חלב, נוגט ודובדבן. ריבת חלב, אגוזי מלך וקשקבל. והשיא- שוקולד מריר, אספרסו טרי והל.

ובקיצור – רכבת קלתית!!!! מהממתתתת!

Scroll to Top