דף הבית » כל הכתבות » קולינריה » מתכונים » שניצל וינאי: המתכון של מסעדת Plachuttas בוינה

שניצל וינאי: המתכון של מסעדת Plachuttas בוינה

רוצים לדעת מהו סוד הקסם של השניצל הוינאי? בבקשה! הנה המתכון המקורי לשניצל הוינאי של מסעדת Plachuttas (פלאחוטה) היוקרתית וגם המלצה על המסעדה והערה כללית לגבי השניצל בוינה

אני אמנם צמחונית, אבל עומר שלי חובב שניצלים מובהק ולכן היה לי ברור שאם יש משהו שאסור לו לוותר עליו במהלך הטיול בוינה, הרי שזהו השניצל הוינאי (Wiener schnitzel) ששמו הולך לפניו בעיקר בגלל גודלו. וכך אכן היה.

עומר טעם שניצל וינאי בלא מעט מסעדות (עד שהוא בעצמו הכריז שנמאס לו משניצל), אבל כבר בטיסה חזרה הוא שאל אותי אם יש לי דרך להשיג את המתכון כדי להכין לו בבית "שניצל כמו בוינה".

המתכון לשניצל הוינאי של מסעדת Plachuttas

לא גיליתי לו, אבל זה היה די צפוי ולכן כבר דאגתי לזה מראש וייבאתי לכאן את המתכון לשניצל הוינאי של מסעדת Plachuttas שמופיע על גבי הגלויה שהם נותנים יחד עם החשבון ונמצא גם באתר שלהם (וגם תרגמתי אותו כאן עבורכם). נחמד מצידי, לא?

המתכון לשניצל וינאי של מסעדת Plachuttas בוינה

רכיבים (לכ-4 מנות):

  • 600 גרם נתחי עגל
  • 2 ביצים
  • מלח
  • כוס קמח לבן (100 גר')
  • כוס פירורי לחם
  • שמן או חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  • טורפים את הביצים בעזרת מזלג (לא מיקסר).
  • דופקים את השניצל בעדינות.
  • מתבלים במלח את שני הצדדים באופן שווה.
  • טובלים את השניצל בקמח (חשוב שהקמח יכסה את השניצל משני צדדיו).
  • טובלים צד אחד של השניצל בביצים ואז בפירורי לחם.
  • הופכים וטובלים את הצד השני בביצים ואח"כ בפירורי לחם (לוחצים קלות על השניצל).
  • מטגנים בשמן חם או בחמאה למשך 5-3 דקות.
  • מסננים את השמן (הערה שלי: אפשר גם לספוג בנייר סופג) ומגישים עם לימון טרי.

מילה על מסעדת Plachuttas

מסעדת Plachuttas היא רשת מסעדות נחשבת בוינה. אנחנו אכלנו בסניף שמאחורי בית האופרה (Plachuttas Gassthaus zurOper) שגם אליו הגענו בעקבות המלצה בספר "המשפחה המטיילת לאוסטריה".

קצת פנסי ולא מאוד זול, אבל טעים מאוד. בעיקר למי שלא צמחוני, אבל גם אני נהניתי (ממליצה בחום על סלט תפוחי האדמה שלהם). אנחנו הגענו לשם בלי להזמין מקום מראש, אבל היה קצת תור ולכן אני ממליצה להזמין מקום מראש, אפשר גם דרך האתר שלהם, או להגיע בשעות פחות עמוסות.

הערה קטנה לגבי השניצל הוינאי בוינה:

אנחנו כאן בישראל רגילים להכין שניצל מחזה עוף, אבל בוינה ברירת המחדל היא להכין את השניצל מבשר. ברוב המסעדות ברירת המחדל היא בשר לבן (חזיר) ובחלקן, כמו המסעדה הזו, השניצל עשוי מבשר עגל. לכן, אם אתם נמנעים מבשר לבן – כדאי לכם לבדוק את זה לפני.

בהצלחה ובתיאבון! מוזמנים לספר לי איך יצא ואפילו להעלות כאן תמונות.

Scroll to Top